Popraw smak
kawy z ZeroWater

Dlaczego ZeroWater do kawy?

Zaparzona kawa składa się głównie z wody. W przypadku kawy ważne jest, aby woda miała odpowiednią twardość. By to osiągnąć, dobrze jest zacząć od czystej wody. Jest to możliwe dzięki filtrowi ZeroWater.

Jeśli odfiltrujesz z wody wszystkie substancje (z których kilka jest również bardzo niezdrowych, np. ołów) zostanie tylko czysta woda. Dodaj odrobinę wody niefiltrowanej do swojej wody przefiltrowanej, aby uzyskać odpowiedni TDS, a otrzymasz pyszną kawę. Ziemisty smak i zapach znikną, a w ich miejsce pojawi się czysty smak ziaren kawy.

Niezależnie od tego, czy sam zmielisz ziarna, czy użyjesz filiżanek kawy: kawa jest jeszcze bardziej intensywna dzięki ZeroWater!

Jak działa filtr wody?

Filtrując wszystkie rozpuszczone w wodzie substancje, otrzymasz w efekcie czystą wodę. Jest to możliwe tylko dzięki specjalnemu, 5-stopniowemu filtrowi ZeroWater – nie jest to możliwe w innych systemach. Nasz filtr obejmuje:

Jak działa filtr wody?

Filtrując wszystkie rozpuszczone w wodzie substancje, otrzymasz w efekcie czystą wodę. Jest to możliwe tylko dzięki specjalnemu, 5-stopniowemu filtrowi ZeroWater – nie jest to możliwe w innych systemach. Nasz filtr obejmuje:

Filtruje drobne cząstki i osad.

Równomiernie rozprowadza wodę po filtrze, zapewniając bardziej wydajne użytkowanie i optymalną wydajność filtrowania.

Filtruje różne zanieczyszczenia, działa szczególnie dobrze na substancje organiczne. Zmniejsza również poziom chloru i innych metali ciężkich oraz zapobiega tworzeniu się pleśni.

Wymiennik jonów ujemnych i dodatnich usuwa obce jony z cząsteczek wody i zwraca je w stanie czystym.

Mniejszy wpływ na środowisko naturalne

Miłośnicy prawdziwej herbaty poszukują najlepszej wody do sporządzenia swojego ulubionego napoju. Często kończy się na wodzie butelkowanej. Woda ta zwykle przyczynia się między innymi do zwiększania ilości odpadów z tworzyw sztucznych w naszych oceanach.

Z ZeroWater jest wręcz przeciwnie. Nie musisz już nosić ze sobą wody butelkowanej, a przy średnim TDS filtr to więcej niż 100 plastikowych butelek.

Aby jeszcze lepiej dbać o przyrodę, ZeroWater-EU wprowadza teraz również program zbierania filtrów. Spodziewamy się, że całą procedurę będziemy mogli uruchomić pod koniec 2019 r.

Kto poleca ZeroWater?

Karin Kamman, holenderski sommelier herbaty, odezwał się do nas w 2018 roku i zapytał, czy może z nami współpracować. W tym czasie nie mieliśmy pojęcia o wpływie ZeroWater na herbatę.

Obecnie nawet CEO Międzynarodowej Akademii Herbaty i Kawy korzysta z ZeroWater. Obejrzyj poniższy film, aby zobaczyć, dlaczego tak wielu herbacianych sommelierów wybiera właśnie ZeroWater.

Kto poleca ZeroWater?

Wielu innych Sommelierów, takich jak Mariëlla Erkens, Holenderscy Mistrzyni wśród Sommelierów Herbaty 2013 roku oraz Jozefien Muyle, Holenderski Mistrz z roku 2017, również wybrało ZeroWater. Swoją historię opowiadają także na stronie ZeroWater-EU.

Karin Kamman, holenderski sommelier herbaty, odezwał się do nas w 2018 roku i zapytał, czy może z nami współpracować. W tym czasie nie mieliśmy pojęcia o wpływie ZeroWater na herbatę.

Obecnie nawet CEO Międzynarodowej Akademii Herbaty i Kawy korzysta z ZeroWater. Obejrzyj poniższy film, aby zobaczyć, dlaczego tak wielu herbacianych sommelierów wybiera właśnie ZeroWater.

Kawa smakuje lepiej z ZeroWater

Test możesz wykonać samodzielnie. Filiżanka kawy zalana „normalną” wodą z kranu lub filiżanka kawy z wodą oczyszczoną przez filtr ZeroWater. Efekt? Smak jest naprawdę inny, ponieważ po przefiltrowaniu za pomocą ZeroWater zaparzasz kawę z czystej wody.

Po przefiltrowaniu dodaj trochę wody z kranu lub minerałów, aby uzyskać odpowiednią twardość wody. Po takim zabiegu możesz cieszyć się swoją ulubioną filiżanką kawy jeszcze bardziej.

Kawa smakuje lepiej z ZeroWater

Test możesz wykonać samodzielnie. Filiżanka kawy zalana „normalną” wodą z kranu lub filiżanka kawy z wodą oczyszczoną przez filtr ZeroWater. Efekt? Smak jest naprawdę inny, ponieważ po przefiltrowaniu za pomocą ZeroWater zaparzasz kawę z czystej wody.

Po przefiltrowaniu dodaj trochę wody z kranu lub minerałów, aby uzyskać odpowiednią twardość wody. Po takim zabiegu możesz cieszyć się swoją ulubioną filiżanką kawy jeszcze bardziej.